Η Kim Kardashian έχει Τριχόπτωση!

Η Kim Kardashian έχει Τριχόπτωση!

Και φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες της!

Ιt’s official, Η Kim Kardashian έχει τριχόπτωση! Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές φωτογραφίες της διάσημης celebrity στις οποίες φαίνεται καθαρά ότι τόσο στην μπροστινή γραμμή στο μέτωπο όσο και σε άλλα σημεία έχει εμφανή αραίωση. Με τα μαλλιά πιασμένα σε κότσο η διάσημη Kim, απέχει αρκετά από την εικόνα που συνήθως έχουμε για τα μαλλιά της, που φαίνονται πάντα πλούσια πυκνά μαλλιά.

Kim Kardashian

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για αυτή την ασυνήθιστη εικόνα των μαλλιών της διάσημης celebrity. Πολλοί αποδίδουν αυτήν την αραίωση στην καθημερινή ταλαιπωρία των μαλλιών της από το συχνό styling, στα extensions που είναι το αγαπημένο αξεσουάρ της Kim, ενώ άλλοι μιλούν για επιλόχεια τριχόπτωση. Τι από όλα αυτά μπορεί να ισχύει; Πράγματι μπορεί μια γυναίκα να χάσει μαλλιά από όλους αυτούς τους λόγους; Και αν ναι, τι μπορεί να κάνει;

Τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη

Αρκετές γυναίκες αφού γεννήσουν το μωράκι τους παρατηρούν έντονη τριχόπτωση, και αραίωση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα οιστρογόνα, που είναι πολύ αυξημένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ευεργετικά για τα μαλλιά! Αυξάνουν τον αριθμό των τριχών στο αναγενές στάδιο (στάδιο ανάπτυξης), μειώνουν το σμήγμα, ενώ παρατηρείται ακόμα και αύξηση στη διάμετρος των τριχών έως και 10%.

Μετά την εγκυμοσύνη, όμως, που τα οιστρογόνα επιστρέφουν «απότομα» στα φυσιολογικά επίπεδα, οι ίδιες γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν μια μαζική τριχόπτωση, καθότι πολλά από τα τριχοθυλάκια, που λόγω των οιστρογόνων είχαν παραμείνει για περισσότερο διάστημα στο τριχωτό, μπαίνουν ταυτόχρονα σε τελογενές στάδιο (στάδιο ανάπαυσης και πτώσης της τρίχας). Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται επιλόχεια τριχόπτωση.

Η Επιλόχεια Τριχόπτωση ξεκινάει 2-6 μήνες μετά τον τοκετό και διαρκεί συνήθως 3-4 μήνες. Γενικά, μετά από μερικούς μήνες τα μαλλιά ξαναβγαίνουν και η όποια αραίωση διορθώνεται. Παρόλα αυτά, αν η τριχόπτωση συνεχιστεί πολύ καιρό μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να είναι ένδειξη μίας άλλης ορμονικής ανισορροπίας και απαιτεί να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Styling μαλλιών, extensions και τριχόπτωση

Η ταλαιπωρία του styling (πιστολάκι, ισιώματα, βαφές κ.α.) προκαλεί βλάβη στις τρίχες, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν, να σπάνε και να πέφτουν. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς τριχόπτωση, είναι σπασμένες τρίχες! Ευτυχώς, συνεχώς ξεφυτρώνει νέο τμήμα αυτών των τριχών μέσα από το τριχωτό, οπότε όποια ζημιά και να κάνει μια γυναίκα στις τρίχες της, η Φύση την …συγχωρεί, αφού συνεχώς παράγει νέο, γερό τμήμα τρίχας στην βάση της!

Πολλές γυναίκες που πιάνουν τα μαλλιά τους κότσο ή αλογοουρά πολύ συχνά έχουν μεγάλη αραίωση και πιο λεπτά μαλλιά στην πρόσθια γραμμή. Αυτό το βλέπουμε αρκετά συχνά σε μπαλαρίνες, χορεύτριες, αθλήτριες κτλ. Με τα χτενίσματα στα οποία ασκούμε έλξη (τράβηγμα) στα μαλλιά, αλλά και με τα extensions μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στις ρίζες, μια κατάσταση που ονομάζεται Αλωπεκία από Έλξη.

Η Αλωπεκία από έλξη προκαλείται από χρόνια έλξη (τράβηγμα) των τριχών, εμφανίζεται κυρίως κατά μήκος της μπροστινής γραμμής τριχοφυΐας (hairline), εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά στο μέτωπο ή στην περιοχή που «κρέμονται» τα extensions. Και στις δυο περιπτώσεις το τράβηγμα του χτενίσματος ή το συνεχές, έστω και μικρό, βάρος των extensions προκαλεί ξερίζωμα των τριχών και μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα οδηγήσει σε ουλοποίηση και μόνιμη απώλεια τριχών.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα που αντιμετωπίζει έντονη τριχόπτωση;

Ενώ στους άνδρες η τριχόπτωση και η φαλάκρα θεωρείται µια ανεπιθύμητη, αλλά φυσιολογική και ίσως αναμενόμενη κατάσταση, στις γυναίκες η τριχόπτωση και η αραίωση στα μαλλιά είναι ψυχολογικά ολέθρια, πλήττει την αυτο-εικόνα, τη θηλυκότητα, τη σεξουαλικότητα και τη θέση της στην κοινωνία και στην οικογένεια, όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται.

Αν, μια γυναίκα έχει απώλεια μαλλιών στο hairline π.χ. λόγω χτενισμάτων που «τραβάνε» υπερβολικά τα μαλλιά στην περιοχή αυτή, αρχικά πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί αυτά τα χτενίσματα και μετά από κάποιους μήνες αν δεν βγουν τα μαλλιά από μόνα τους, τότε θα πρέπει να συμβουλευθεί κάποιον ειδικό.

Αισθητικά μια γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημεία που τα μαλλιά είναι πιο λεπτά χρησιμοποιώντας ίνες πύκνωσης μαλλιών στην ίδια απόχρωση με τα φυσικά της μαλλιά . Οι ίνες πύκνωσης μαλλιών είναι από Κερατίνη ή από Φυτική Κερατίνη και είναι σαν μικροσκοπικές τρίχες που προσκολλώνται πάνω στα μαλλιά μας λόγω του φυσικού στατικού ηλεκτρισμού των μαλλιών μας και καλύπτουν απόλυτα τα λεπτά μαλλιά.

Όταν μια γυναίκα έχει τριχόπτωση πρέπει αρχικά να επισκεφθεί ένα Δερματολόγο ή έναν ιατρό εξειδικευμένο στη μεταμόσχευση μαλλιών που θα την κατευθύνει αν πρέπει να επισκεφθεί και γυναικολόγο ή ενδοκρινολόγο και αυτό γιατί η γυναικεία τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται εκτός από την Γυναικεία Ανδρογενετική Αλωπεκία (περίπου 70% των γυναικών με τριχόπτωση) σε παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, σε άγχος, σε ανεπαρκή διατροφή, σε κάποιες ορμονικές διαταραχές ή άλλες ασθένειες. Αν το πρόβλημά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποια φαρμακευτική αγωγή και με «ρύθμιση» των ορμονών και όταν έχουμε αποκλείσει όλα τα αίτια που μπορούν να διορθωθούν, τότε μπορεί μια γυναίκα να καταφύγει σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Πλέον οι σύγχρονες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών επιτρέπουν ένα τέλειο και πυκνό αποτέλεσμα και στις γυναίκες που έχουν προβλήματα τριχόπτωσης. Ο σωστός προγραμματισμός, η ειλικρινής και εκτενής ενημέρωση της ασθενούς, η τήρηση των ιατρικών ενδείξεων και η προσεκτική και τέλεια τεχνική μπορούν να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσµατα σε γυναίκες με οποιοδήποτε σχεδόν αίτιο αλωπεκίας και να βελτιώσουν σηµαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top