Εποχική τριχόπτωση

Εποχική τριχόπτωση

Η εποχική τριχόπτωση αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί ενά μεγάλο μερος του πληθυσμου. Έχεις την εντύπωση ότι αυτή την περίοδο χάνεις περισσότερα μαλλιά απ’ ότι συνήθως και αυτό σου προκαλεί ανησυχία; Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι διάβασε παρακάτω!

Και να θυμάσαι ότι καθημερινά είναι φυσιολογικό να χάνουμε έναν μικρό αριθμό τριχών. Αυτό οφείλεται στον κύκλο ζωής της τρίχας. Έτσι οι τρίχες πέφτουν και ξαναβγαίνουν. Όμως το φθινόπωρο και την άνοιξη παρατηρούμε ακόμα πιο έντονη τριχόπτωση. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την εποχική τριχόπτωση.

Εποχική τριχόπτωση: Γιατί παρουσιάζεται;

Τα ακριβή αίτια της εποχικής τριχόπτωσης δεν έχουν προσδιοριστεί επ’ ακριβώς. Πιο πιθανά αίτια θεωρούνται η προσπάθεια του οργανισμού μας να προσαρμοστεί στις νέες καιρικές συνθήκες και οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών, όπως της προλακτίνης και της μελατονίνης, λόγω των διακυμάνσεων στην ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Όλα αυτά επηρεάζουν τον κύκλο ζωής των μαλλιών.

Έτσι, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες χάνουμε περίπου 50 – 100 τρίχες την ημέρα. Την άνοιξη και το φθινόπωρο παρατηρείται μια αυξημένη διάχυτη τριχόπτωση που προσεγγίζει ή και ξεπερνά τις 100 τρίχες την ημέρα.

Πόσο διαρκεί η εποχική τριχόπτωση;

Τα καλά νέα είναι ότι η  εποχική τριχόπτωση είναι ένα παροδικό φαινόμενο που διαρκεί συνήθως περίπου δύο μήνες. Μετά τα μαλλιά επανέρχονται στον φυσιολογικό κύκλο ζωής τους και η τριχόπτωση περιορίζεται.

Εποχική τριχόπτωση είναι….Κάνε υπομονή!

Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι…υπομονή! Σκέψου ότι όπως λέει και η ίδια η λέξη είναι εποχική, δηλαδή κάτι παροδικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις τα μαλλιά σου.

  • Φρόντισε τα μαλλιά σου και ενίσχυσε την υγεία τους με το κατάλληλο σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών τις ανάγκες τους.
Toppik Hair Building Shampoo 250ml
Cotril PH MED Energizing Shampoo 300ml
Pharma Hermetic Shampoo 200ml
  •  Χρησιμοποίησε κάποια αγωγή για τα μαλλιά θα τα ενδυναμώσει και θα περιορίσει την τριχόπτωση

Beaver Scalp Energizing Essential Spray 50ml
Pharma Hermetic Lotion 50ml

Δώσε βάση στη διατροφή σου

Είναι σημαντική η διατροφή που κάνεις το διάστημα αυτό, καθώς συγκεκριμένες τροφές μπορούν να συμβάλλουν στην καλή υγεία και στη διατήρηση της ισορροπίας του κύκλου ζωής της τρίχας. Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, γι’ αυτό ένταξε στο διαιτολόγιό σου πηγές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά.

Στο mallia,gr μπορείς να βρεις τα καλύτερα προϊόντα για τα μαλλιά, αλλά και τους συμμάχους σου αυτή τη «δύσκολη» για τα μαλλιά σου περίοδο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top