Αλεξανδρινό και τριχόπτωση

Αλεξανδρινό και τριχόπτωση

Προειδοποίηση ειδικών σχετικά με το χριστουγεννιάτικο φυτό που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να πέσουν και 5 βασικές συμβουλές για να τα προστατεύσετε. 

Αλεξανδρινό

Το αλεξανδρινό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εορταστικού στολισμού σε σπίτια και καταστήματα. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές καλλωπιστικό την περίοδο των Χριστουγέννων γιατί είναι εσωτερικού χώρου με πολύχρωμα βελούδινα φύλλων σε αποχρώσεις κόκκινες, ροζ, μπορντό, σομόν και κρεμ.

Όμως θέλει κάποια προσοχή γιατί ο χυμός του φυτού – που βγαίνει αν ένα φύλο κοπεί ή σπάσει είναι κολλώδης, γαλακτώδης και ελαφρώς τοξικός και μάλιστα καταστρέφει τις τρίχες αν μείνει σε κάποια περιοχή με τρίχες για μεγάλο χρονικό διάστημα. …Κάτι σαν φυσική αποτρίχωση.

Πέντε συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς γύρω από τα αλεξανδρινά:

  1. Αποφύγετε τη στενή επαφή: Αν και οι πιθανότητες είναι μικρές είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι η στενή επαφή με το χυμό του αλεξανδρινού θα μπορούσε ενδεχομένως να σας …αποτριχώσει. Οπότε φροντίστε να το θαυμάζετε και να το χαίρεστε από μακριά.
  2. Φροντίστε το με ιδιαίτερη προσοχή: Το φυτό αυτό καθαυτό είναι απολύτως ασφαλές. Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί αν σπάσετε ή κόψετε κάποιο φύλο, γιατί τότε εκκρίνεται ο χυμός του. Εάν αγγίξετε το χυμό του φυτού, πλύνετε πάντα καλά τα χέρια σας για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο περισσότερο παραμένει ο χυμός στο δέρμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος … της αποτρίχωσης.
  3. Κρατήστε το μακριά από τα μικρά παιδιά: Καθώς τα φυτά είναι δημοφιλή στα σπίτια αυτή την εποχή, κρατήστε τα μακριά από μικρά παιδιά για να αποτρέψετε τυχόν σπάσιμο των φυτών.
  4. Επικοινωνήστε με τον ιατρό σας: Εάν παρουσιαστεί ερεθισμός, επικοινωνήστε με έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης ή τον γιατρό σας για περαιτέρω πληροφορίες και συμβουλές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Επιλέξτε το δώρο σας!