6 τρόποι για να επανορθώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

6 τρόποι για να επανορθώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

Το καλοκαίρι είναι μια σκληρή εποχή για τα μαλλιά.

Παρόλο που μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να αναδείξετε τα μαλλιά σας, εάν δεν τα φροντίσετε σωστά αυτούς τους καυτούς μήνες, μπορείτε πραγματικά να τους προκαλέσετε σημαντική μακροπρόθεσμη ζημιά. Οπότε, για να έχετε το χειμώνα μόνο τις υπέροχες αναμνήσεις του καλοκαιριού και όχι κατεστραμμένα μαλλιά, φροντίστε να τα προστατέψετε.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί των μαλλιών μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ταυτόχρονα και οι καλύτεροι φίλοι μας τις ζεστές μέρες: ο ήλιος και το νερό. Και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο της τρίχας, ψαλίδα, άτονο χρώμα, αφυδατώνουν και κάνουν τα μαλλιά πιο εύθραυστα. Ειδικά το νερό- θαλασσινό ή με χλώριο-εκτός του ότι «ακυρώνει» τυχόν ακριβές θεραπείες που μπορεί να είχατε κάνει, όπως η θεραπεία κερατίνης, κάνει τα μαλλιά θαμπά και αφυδατωμένα.

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φροντίσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι και να βεβαιωθείτε ότι θα φαίνονται υγιή, λαμπερά και φωτεινά όλο το χρόνο.

Πώς ταλαιπωρούμε τα μαλλιά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Είναι ιδιαίτερα εύκολο να βλάψετε τα μαλλιά χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Διαβάστε μερικές βασικές συμβουλές για να έχετε υπόψη την επόμενη φορά που θα κάνετε κάτι στα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιώντας παλιές χτένες και βούρτσες

Μην αφήνετε τις τρίχες να μαζεύονται στη βούρτσα σας, γιατί αυτό μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων και βακτηρίων. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τη βούρτσα από τις τρίχες τουλάχιστον, μια φορά την εβδομάδα.

Συμβουλή: Μια φορά το μήνα καθαρίστε τη βούρτσα ή τη χτένα σας με μαγειρική σόδα και νερό. Αυτό θα αφαιρέσει τη λιπαρότητα και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling που επικάθονται πάνω τους με την πάροδο του χρόνου.

Πάει πολύς καιρός χωρίς κούρεμα

Αν θέλετε υγιή μαλλιά, κουρεύετε συχνά τα μαλλιά σας για να καθαρίζουν οι άκρες από την ψαλίδα. Οι σπασμένες άκρες έχουν την τάση να μεταφέρονται σε όλο τον άξονα της τρίχας με αποτέλεσμα τελικά να καταστρέφονται τα μαλλιά σας. Οι κατεστραμμένες άκρες κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται λεπτά, αδύναμα και αραιά.

Συμβουλή: Καλό είναι να κόβετε τις άκρες περίπου 1,5 cm το μήνα ή κάθε 2 μήνες αν σας αρέσουν τα πιο μακριά μαλλιά.

Βουρτσίζοντας τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα

Αυτό είναι κάτι που το κάνουμε σχεδόν όλοι. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, τα λέπια τις τρίχας είναι ανοικτά και με το βούρτσισμα ανοίγουν ακόμα περισσότερο, κάνοντας τα μαλλιά πιο ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Συμβουλή: Βουρτσίστε τα υγρά μαλλιά σας με μια χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια.

Κάνοντας υπερβολές με τις ποσότητες προϊόντων για τα μαλλιά

Η χρήση πάρα πολλών προϊόντων στα μαλλιά σας μπορεί να φράξει τους πόρους και να απογυμνώσει τα μαλλιά σας από τα φυσικά τους έλαια. Ειδικά εάν έχετε αραίωση, η χρήση πολλών προϊόντων ταυτόχρονα μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας. Ακόμα κι αν έχετε πολλά μαλλιά και χοντρή τρίχα, θα εκπλαγείτε με το πόσο λίγα προϊόντα χρειάζεστε πραγματικά.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο προϊόν ή δεν είστε σίγουροι αν χρησιμοποιείτε πολύ, βάλτε πρώτα το προϊόν σε βρεγμένα χέρια για να το αραιώσετε πριν το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας.

Τα λάθη με το λούσιμο

Είναι σημαντικό να μπορείτε να καταλάβετε το πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε. Ο τύπος των μαλλιών σας και το τριχωτό της κεφαλής σας θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το σωστό σαμπουάν και επίσης θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ξηρό τριχωτό της κεφαλής και μαλλιά, ίσως πρέπει να λούζεστε λιγότερο συχνά, ώστε τα μαλλιά σας να έχουν περισσότερο χρόνο για να παράγουν τα φυσικά έλαια που τα ενυδατώνουν. Ένα σαμπουάν με βάση τον τύπο των μαλλιών σας – ίσια, σγουρά, κυματιστά, βαμμένα, λεπτά, κ.λπ. – θα βοηθήσει πολύ την υγεία των μαλλιών σας.

Συμβουλή: Όταν τα μαλλιά σας αρχίζουν να λαδώνουν, αυτό είναι το σημάδι ότι δεν πρέπει να καθυστερήσετε άλλο το λούσιμο.

Εργαλεία Styling σε λάθος θερμοκρασίες

Τα θερμαινόμενα εργαλεία styling, όπως πιστολάκια, σίδερα για μπούκλες και ίσιωμα, μπορούν να «στεγνώσουν» την τρίχα ή ακόμη και να την κάψουν. Η πολύωρη χρήση τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν τόσο μεγάλη βλάβη που μπορεί να διορθωθεί μόνο με ψαλίδι. Η συχνή χρήση τέτοιων εργαλείων μπορεί να λεπτύνει την τρίχα και να δημιουργήσει ψαλίδα στις άκρες.

Συμβουλή: Για να κάνετε και το styling που θέλετε και να παραμείνουν τα μαλλιά σας υγιή, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αυτά στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαλλιά μπορεί να υποστούν βλάβη από διάφορους παράγοντες όπως είναι η πολύωρη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου, το νερό, η υγρασία, ο ιδρώτας κ.α. Το μόνο που χρειάζεται για να τα αποφύγετε όλα αυτά είναι λίγη προληπτική φροντίδα ώστε να χαρείτε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, κι εσείς αλλά και τα μαλλιά σας.

6 τρόποι για να επανορθώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

Κουρευτείτε ή βάψτε τα μαλλιά σας πριν από το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι αφυδατώνει τα μαλλιά σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κουρευτείτε και να βάψετε τα μαλλιά σας πριν τις διακοπές, ώστε να αποτρέψετε το σπάσιμο της τρίχας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν φύγετε για διακοπές.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής σας δεν είναι τα μόνα που μπορούν να καούν από τον ήλιο. Και τα μαλλιά σας μπορεί να καούν και αυτά. Το καπέλο, μια μπαντάνα ή ένα μαντήλι όταν βρίσκεστε έξω όχι μόνο θα αποτρέψει το ηλιακό έγκαυμα, αλλά θα προστατέψει και τα μαλλιά σας από το να αφυδατωθούν. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα μαλλιά σας από τις ακτίνες UV.

Πριν τη βουτιά θυμηθείτε!

Ίσως έχετε ακούσει πως το θαλασσινό νερό –αλλά κυρίως το χλωριωμένο νερό της πισίνας- ταλαιπωρεί πολύ τα μαλλιά σας και τα καταστρέφει. Υπάρχει τρόπος να τα προστατέψετε από τις βλαπτικές επιπτώσεις με ένα πολύ απλό τρικ: Απλά βρέξτε ή ψεκάστε τα μαλλιά με πόσιμο νερό πριν μπείτε στην πισίνα ή στη θάλασσα. Δεδομένου ότι τα μαλλιά θα είναι ήδη βρεγμένα, θα απορροφήσουν λιγότερο νερό.

Ενυδάτωση

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέξτε ένα πολύ ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν θειικά άλατα, parabens ή χλωριούχο νάτριο, τα οποία θα βαρύνουν τα μαλλιά σας. Επίσης είναι σημαντικό αυτή την εποχή να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για την αναδόμηση των κατεστραμμένων μαλλιών.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους

Με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Προσπαθήστε αυτήν την περίοδο γενικά να αποφύγετε τα εργαλεία styling που αφυδατώνουν τα μαλλιά.

Το καλύτερο σαμπουάν και κρέμα μαλλιών για τη φροντίδα των μαλλιών

Για τη φροντίδα των λεπτών και ταλαιπωρημένων μαλλιών, χρειάζεστε ένα σύστημα περιποίησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά την για να αποκαθιστά, να αναδομεί και να αναζωογονεί τα μαλλιά σας.

Hair building shampoo & conditioner

Το Toppik Hair Building Shampoo και το Toppik Hair Building Conditioner είναι σχεδιασμένα με ένα θρεπτικό σύμπλεγμα πρωτεϊνών κερατίνης για μαλλιά πιο δυνατά, υγιή και με όγκο.

Το σαμπουάν Toppik είναι ιδανικό για το καλοκαίρι γιατί περιέχει μια ελαφριά φόρμουλα που καθαρίζει σε βάθος χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. Δεν περιέχει θειικά άλατα ή parabens, οπότε δεν αφαιρεί από τα μαλλιά σας τα φυσικά τους έλαια. Καθαρίζει και θρέφει το τριχωτό της κεφαλής σε βάθος χαρίζοντας στα μαλλιά σας όγκο και πυκνότητα. Είναι το ιδανικό σαμπουάν για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να ενισχύσουν και να αναδομήσουν τα μαλλιά τους.

Το Toppik Conditioner συμπληρώνει το Toppik Shampoo ενυδατώνοντας επιπλέον τα μαλλιά. Το θρεπτικό σύμπλεγμα πρωτεϊνών κερατίνης και η αλόη χαρίζει υγεία και στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Και επειδή είναι και αυτό απαλλαγμένο από θειικά άλατα και parabens, είναι ιδανικό για χρήση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δοκιμάστε τα και θα δείτε αμέσως πόσο αναζωογονημένα και υγιή θα δείχνουν τα μαλλιά σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top