3 λάθη που κάνετε όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

3 λάθη που κάνετε κατά το βούρτσισμα των μαλλιών Σας

Το βούρτσισμα μαλλιών αν και μοιαζεί κατί πολύ απλό ίσως τελικά να μην είναι. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά υπάρχει σωστός τρόπος να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, ώστε να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας και τα μπερδεμένα μαλλιά.

Με τη σωστή βούρτσα και τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας απαλά, δυνατά και λαμπερά. Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε το σωστό βούρτσισμα μαλλιών και ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα μαλλιών

Το βούρτσιμα μαλλιών αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς μια καθημερινή ρουτίνα περιποιήσης ή όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε ενά μικρό τελετουργικό ομορφιάς. Ωστόσο όπως και με κάθε τι, αν δεν γίνει με τον κατάλληλο τρόπο κρύβει μικρές παγίδες. Παγιδές που μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν στο σπάσιμο της τρίχας και στην σταδιακή απώλεια της λάμψης και της ζωντάνιας των μαλλιων. Αν αναρωτιεστε πως μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτα, παρακάτω θα ανακαλύψετε μοναδικά μυστικά και συμβουλές.Ας δουμε όμως πρώτα κάθε ένα από τα μικρά λαθάκια που ίσως να κάνετε!

Χρησιμοποιείτε λάθος βούρτσα

Πολλές γυναίκες επιλέγουν για το βούρτσισμα μαλλιών μια στρογγυλή βούρτσα φορμαρίσματος, αλλά αυτές οι βούρτσες είναι κατασκευασμένες μόνο για το φορμάρισμα των μαλλιών κατά το στέγνωμα και αν τις χρησιμοποιείτε για να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με πολλές σπασμένες τρίχες. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το χτένισμα με βούρτσες που έχουν μεταλλικά δοντάκια.

κατάλληλες βούρτσες για χτένισμα

Ιδανικές βούρτσες είναι αυτές με αραιά πλαστικά δοντάκια. Δοκιμάστε τη Mirror Hair Brush. Οι εύκαμπτες ακίδες της που καταλήγουν σε ένα σφαιρίδιο είναι τοποθετημένες σε ένα μαξιλαράκι από φυσικό καουτσούκ. για να μην τραυματίζουν το τριχωτό της κεφαλής κατά το βούρτσισμα και για να διεισδύουν ευκολότερα μέσα από τα μαλλιά.

GLOV Biobased Hairbrush

Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά και μπερδεύονται πολύ εύκολα, η GLOV Biobased Hairbrush είναι η ιδανική επιλογή. στο βούρτσισμα μαλλιών. Η καινοτομία είναι στο σχήμα της –  μια εύκαμπτη σπείρα που παίρνει τη μορφή του τριχωτού όταν χτενίζεστε, με αποτέλεσμα να προσαρμόζεται και στην τρίχα, χωρίς να σπάει ή να μπερδεύει τα μαλλιά. Η Biobased Hairbrush ξεμπερδεύει αποτελεσματικά και ανώδυνα κάθε τύπο μαλλιών – στεγνά, βρεγμένα, μακριά, κοντά, ίσια, σγουρά, φριζαρισμένα… ΟΛΑ σε ένα αξεσουάρ!

Βουρτσίζετε τα μαλλιά με λάθος κατεύθυνση

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν το λάθος να βουρτσίζουν τα στεγνά μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, προκαλώντας περιττή ζημιά. Αν βουρτσίζετε όλο το μήκος των μαλλιών με ένα πέρασμα, είναι αναπόφευκτο να πιάσετε τη βούρτσα σε μπερδεμένες τούφες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σπάσουν. Ξεκινήστε το βούρτσισμα από τις άκρες με φορά προς τα κάτω και συνεχίστε να βουρτσίζετε όλο και πιο πάνω με την ίδια φορά. Αφού έχετε χτενίσει όλα τα μαλλιά κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε μπορείτε να τα βουρτσίσετε όλα τα μαλλιά από πάνω μέχρι κάτω

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας βρεγμένα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή όταν τα βουρτσίζετε. Υπάρχουν 2 τρόποι να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά:

Χρησιμοποιείτε conditioner στο λούσιμο. Το conditioner μαλακώνει και ξεμπερδεύει τα μαλλιά, κάνοντας το χτένισμα πιο εύκολο και πιο ασφαλές για τα μαλλιά.

GLOV Biobased Raindrop Hairbrush

Ξεκινήστε το βούρτσισμα μαλλιών με μια detangling hair brush για βρεγμένα μαλλιά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Επιλέξτε το δώρο σας!