Η καφεΐνη “ξυπνάει” τα μαλλιά!

Καφές, λέξη μαγική ειδικά αν την ακούσεις πρωί πρωί, μόλις έχεις ανοίξει τα μάτια σου. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς είναι ότι εκτός από τον οργανισμό μας ο καφές «ξυπνάει» και τα μαλλιά μας. Προτού αρχίσετε όμως να διπλασιάζετε τους καφέδες που πίνετε καθημερινά, καλό είναι να γνωρίζετε ότι προκειμένου τα μαλλιά να «πάρουν την απαραίτητη δόση τους» θα πρέπει να πίνετε 50 – 60 καφέδες ημερησίως. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε καλό για την υγεία σας και μάλλον δεν θα ξανακοιμηθείτε ποτέ ούτε θα σας μιλάει άνθρωπος γιατί ίσως έχετε γίνει λίίίγο παραπάνω ευερέθιστοι.

Η ανδρογενετική αλωπεκία επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Επί του παρόντος υπάρχουν μόνο 2 εγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές με αποδεδειγμένη δράση ενάντια στην τριχόπτωση: η φιναστερίδη (finasteride) και η μινοξιδίλη (minoxidil) 2% ή 5% διάλυμα. Όμως ως φαρμακευτικές ουσίες ενδέχεται ορισμένες φορές να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες. Έχουν γίνει διάφορες μελέτες οι οποίες έχουν αποδείξει ότι η χρήση μιας τοπικής αγωγής με βάση την καφεΐνη και σε συγκέντρωση 0,2% έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με μια αγωγή μινοξιδίλης 5%.

Για όσους λοιπόν πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία μια ασφαλής εναλλακτική επιλογή είναι η χρήση κατάλληλων προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη. Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology, η καφεΐνη διεγείρει το στέλεχος της τρίχας και βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, καθώς μπλοκάρει τις επιπτώσεις της χημικής ουσίας DHT, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανδρογενετική αλωπεκία, καθώς εισχωρεί στα τριχοθυλάκια, τα αποδυναμώνει και τα κάνει να πέφτουν.

Συγκεκριμένα σε μια τυχαιοποιημένη, ανοικτή, μη-επεμβατική, πολυκεντρική μελέτη που έγινε σε 210 άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία αποδείχθηκε ότι μετά από 6 μήνες χρήσης η ομάδα που εφάρμοζε τη μινοξιδίλης 5% εμφάνισε μια μέση βελτίωση της τάξης του 11,68%, ενώ η ομάδα που χρησιμοποιούσε μια αγωγή με βάση την καφεΐνη 0,2% παρουσίασε παρόμοια βελτίωση της 10,59%. Η διαφορά στις μέσες τιμές μεταξύ των δύο ομάδων ήταν 1,09%, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχουν την ίδια δράση ενάντια στην τριχόπτωση. Επίσης με άλλες έρευνες έχει αποδειχτεί ότι οι γυναίκες ανταποκρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τους άντρες.

Μια τοπική αγωγή με βάση την καφεΐνη δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι κατώτερη από μια αγωγή με μινοξιδίλη 5%, αφού ουσιαστικά έχουν παρόμοια δράση. Η αγωγή Revivogen Natural Scalp Therapy, της οποίας ένα από τα δραστικά συστατικά είναι η καφεΐνη, καταπολεμά την τριχόπτωση με 5 διαφορετικούς μηχανισμούς, αντιμετωπίζοντας έτσι όλα τα γνωστά αίτια που προκαλούν την Ανδρογενετική Αλωπεκία:

  • Αναστέλλει τοπικά την παραγωγή την ορμόνης DHT
  • Αναστέλλει τοπικά τη λειτουργία των ανδρογονικών υποδοχέων
  • Ενεργοποιεί την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων
  • Δυναμώνει και ενισχύει τα μαλλιά, αποτρέποντας την τριχόπτωση
  • Αυξάνει το μέγεθος και το πάχος των τριχοθυλακίων


To Revivogen Natural Scalp Therapy είναι ισχυρότερο από τις συνθετικές, φαρμακευτικές ουσίες, δεν έχει παρενέργειες και είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top