Θεραπεία κερατίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Θεραπεία κερατίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Για πολλές γυναίκες το μυστικό για λεία, λαμπερά μαλλιά βρίσκεται στη θεραπεία κερατίνης. Τι κάνει στην πραγματικότητα και πόσο καιρό θα διαρκέσει; Υπάρχει πολύ μυστήριο γύρω από τις θεραπείες κερατίνης, οπότε δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο οδηγό που θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Τι είναι η θεραπεία κερατίνης;

Η θεραπεία κερατίνης είναι μια διαδικασία που λειαίνει την τρίχα. Οι περισσότερες την επιλέγουν για να απαλλαγούν από το φριζάρισμα και να πετύχουν ένα απόλυτα λείο αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που θέλουν να τιθασεύσουν τις μπούκλες τους. Σκεφτείτε το ως ένα “top coat” για τα μαλλιά. Τα μαλλιά φριζάρουν όταν το περίβλημα της τρίχας, που ονομάζεται επιδερμίδα, ανασηκώνεται. Αυτό επιτρέπει στην υγρασία να διείσδυση στην τρίχα, διογκώνοντας το στέλεχος της τρίχας, ώστε να φριζάρει. Η θεραπεία κερατίνης λειαίνεις την εξωτερική στιβάδα της τρίχας και τη σφραγίζει, αποτρέποντας έτσι το φριζάρισμα και το σπάσιμο.

Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από μερικές εβδομάδες έως και έξι μήνες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές της θεραπείας που έχουν διαφορετικά ονόματα και ο κομμωτής σας μπορεί να προσαρμόσει ένα μείγμα της φόρμουλας για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ορισμένες εκδόσεις της θεραπείας απελευθερώνουν φορμαλδεΰδη όταν θερμαίνονται, ενώ πολλές νεότερες εκδόσεις δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη.

Ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα τους σε φορμαλδεΰδη, βασικά, οι θεραπείες κερατίνης εισχωρούν στον θύλακα της τρίχας και εγχέουν στις πορώδεις περιοχές κερατίνη, μια απαραίτητη πρωτεΐνη για τα μαλλιά. Τα μαλλιά σας γίνονται πιο λεία και φαίνονται αλλά και είναι πιο υγιή.

Η διαδικασία

Ο χρόνος που απαιτείται για να κάνετε μια θεραπεία κερατίνης εξαρτάται από τη φόρμουλα που χρησιμοποιεί ο κομμωτής σας, καθώς και από την υφή των μαλλιών σας και την πυκνότητά τους. Η διάρκεια κυμαίνεται από 2 έως 4 ώρες. Αφού λούσετε τα μαλλιά ο κομμωτής θα εφαρμόσει τη θεραπεία κερατίνης, είτε σε βρεγμένα μαλλιά ή αφού τα στεγνώσει πρώτα και θα αφήσει τη φόρμουλα να εμποτιστεί σε κάθε τούφα για περίπου μισή ώρα. Η συγκεκριμένη θεραπεία ενεργοποιείται με τη θερμότητα. Τέλος, θα περαστούν τα μαλλιά με μια πρέσα ισιώματος σε χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία για να φύγει κάθε ίχνος υγρασίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες 48 ώρες να μην λούσετε τα μαλλιά σας και να τα αφήσετε εντελώς ελεύθερα. Μην χρησιμοποιείτε κοκαλάκια, ούτε να τα βάζετε πίσω από το αυτί.

Επίσης είναι καλό να χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν αλλά και conditioners SLS Free (χωρίς θειϊκά άλατα) ώστε να επιμηκύνετε τα αποτελέσματα για αρκετές εβδομάδες.

Σε τι διαφέρει η θεραπεία κερατίνης από την ισιωτική;

Η θεραπεία κερατίνης είναι όπως λέει και η ίδια η λέξη θεραπεία. Τα μαλλιά επικαλύπτονται με πρωτεΐνη-κερατίνη, η οποία εισχωρεί και μέσα στην τρίχα, κάνοντας τα μαλλιά πιο λεία και υγιή. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 3-6 μήνες Στην περίπτωση όμως της ισιωτικής, έχουμε να κάνουμε με ένα χημικό που αλλοιώνει τη σπονδυλική στήλη της τρίχας αλλάζοντάς τελείως τη φυσική δομή της. Με την ισιωτική τα μαλλιά γίνονται ίσια αλλά πιο αδύναμα.

Μπορώ να την κάνω στο σπίτι μόνη μου;

Θεωρητικά ναι, αλλά καλό θα ήταν όχι! Και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνετε κακό στα μαλλιά σας και δεν θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με το αν σας την κάνει ένας κομμωτής. Επίσης, υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να προσέξετε: Πρώτα θα χρειαστεί να αγοράσετε τα σωστά προϊόντα — μην αγοράζετε προϊόντα επαγγελματικής ποιότητας για οικιακή χρήση, καθώς χρειάζονται έναν έμπειρο κομμωτή για να τα εφαρμόσει με ασφάλεια. Πολλές θεραπείες περιέχουν τη λέξη “κερατίνη”, αλλά αυτό δεν τις καθιστά αυτόματα “θεραπείες κερατίνης”. Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία στο σπίτι, δείτε τη λίστα συστατικών των προϊόντων. Πολλές θεραπείες λείανσης, κατά του φριζαρίσματος, στην πραγματικότητα είναι θεραπείες σιλικόνης και μαλακτικές. Τέλος, δείτε τις οδηγίες. Οι θεραπείες κερατίνης περιέχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς να λούζετε, να στεγνώνετε και να ισιώνετε τα μαλλιά σας. Εάν δεν έχουν τέτοιες αναλυτικές οδηγίες, τότε, πιθανότατα, έχετε ένα τυπικό προϊόν περιποίησης και όχι μια θεραπεία κερατίνης.

Είναι ασφαλής;

Ναι, ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν, γι’ αυτό θέλει και μεγάλη προσοχή. Πολλές, παλαιοτέρου τύπου κεράτινες, έχουν καταργηθεί λόγω των βλαβερών συστατικών που περιείχαν. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες από αυτές συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι η θεραπεία κερατίνης να είναι γνωστοποιημένη στον ΕΟΦ και να μην περιέχει φορμαλδεΰδη. Ρωτήστε τον κομμωτή σας για τα συστατικά της κερατίνης και για το αν περιέχει φορμαλδεΰδη.

Οι χημικές κερατίνες μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν τα μαλλιά μιας γυναίκας, οπότε όλα εξαρτώνται, εκτός από την ποιότητα της κερατίνης, και από την τεχνογνωσία- το know-how- την εμπειρία του ανθρώπου που αναλαμβάνει να την κάνει.

Βαμμένα μαλλιά και θεραπεία κερατίνης;

Σε αντίθεση με τις χημικές ισιωτικές, μπορείτε με ασφάλεια να συνδυάσετε τα βαμμένα μαλλιά με τη θεραπεία κερατίνης χωρίς τον κίνδυνο ζημιάς. Ο κομμωτής σας θα σας υποδείξει τι πρέπει να προηγηθεί και πότε, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας. Πάντως, αυτό που ισχύει για μεγαλύτερη διάρκεια και της κερατίνης αλλά και του χρώματος των μαλλιών είναι τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ που χρησιμοποιείτε να μην περιέχουν θειϊκά άλατα. Επίσης κάποιοι συστήνουν, για τους ίδιους λόγους, να αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Επιλέξτε το δώρο σας!