Ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σου;

Ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σου;

Ψάχνεις προϊόντα για τα μαλλιά σου και δεν ξέρεις ποιο απ’ όλα να διαλέξει! “Ξηρά μαλλιά”, “σγουρά μαλλιά”, “λεπτά μαλλιά” κ.λπ. και αναρωτιέσαι: Άραγε κάνει για τα μαλλιά μου;

Τι σημαίνουν αυτές οι ετικέτες και πώς γνωρίζεις σε ποια κατηγορία ανήκουν τα μαλλιά σου; Ο τύπος των μαλλιών σου καθορίζεται από διάφορους γενετικούς παράγοντες. Κανένας τύπος μαλλιών δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος. Απλά ο κάθε τύπος απαιτεί διαφορετικό κούρεμα, τεχνικές styling ή προϊόντα για να φαίνονται καλύτερα τα μαλλιά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου για να κάνεις τη σωστή επιλογή. Πολλές φορές, τα προβλήματα των μαλλιών και οι κακές τους μέρες οφείλονται στη χρήση λάθος προϊόντων για τον τύπο των μαλλιών μας.

Βάλε τέλος σε όλα αυτά, καθορίζοντας τον τύπο των μαλλιών σου με αυτά τα 5 απλά βήματα!

Βήμα 1: Βρες τη διάμετρο της τρίχας

διάμετρος της τρίχας

Η διάμετρος αναφέρεται στο μέγεθος –πλάτος κάθε μεμονωμένης τρίχας και όχι πόσες τρίχες έχεις συνολικά στο κεφάλι σου. Για να μάθεις αν τελικά τα μαλλιά σου είναι λεπτά ή όχι, πάρε μια τρίχα και ακούμπησέ την πάνω στο τραπέζι.

Λεπτά μαλλιά

Η τρίχα ίσα που φαίνεται και γίνεται αντιληπτή με την αφή. Όσοι έχουν λεπτά μαλλιά πρέπει να αποφεύγουν τα βαριά conditioner και γενικά τα προϊόντα που βαραίνουν τα μαλλιά. Αντιθέτως επέλεξε προϊόντα που χαρίζουν όγκο.

Μαλλιά με χοντρή τρίχα

Η τρίχα φαίνεται χοντρή και έχει υφή. Τα χοντρά μαλλιά είναι επιρρεπή στην ξηρότητα και έχουν την τάση να φριζάρουν. Οπότε επένδυσε σε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών.

Κανονικά μαλλιά

Θα δεις ότι η τρίχα δεν είναι ούτε πολύ λεπτή ούτε χοντρή.

Ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος είναι, να συγκρίνεις την τρίχα των μαλλιών σου με μια απλή κλωστή. Αν είναι πιο λεπτή από την κλωστή, τότε έχεις λεπτά μαλλιά, εν είναι περίπου το ίδιο, τότε τα μαλλιά σου είναι κανονικά. Εάν η τρίχα φαίνεται πιο χοντρή από την κλωστή, τότε τα μαλλιά σου είναι χοντρά.

Βήμα 2: Μάθε πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά σου

Η πυκνότητα αναφέρεται στον αριθμό των τριχών στο κεφάλι. Για να προσδιορίσεις την πυκνότητα των μαλλιών σου, πάρε μια τούφα μαλλιών από μπροστά και τράβηξε την προς το πλάι.

Μαλλιά με μικρή πυκνότητα

Αν μπορείς να δεις το τριχωτό της κεφαλής κάτω ή ανάμεσα από τα μαλλιά, τότε έχεις μικρή πυκνότητα. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι πολύ ορατό κάτω από τα μαλλιά έχουμε τη λύση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ίνες πύκνωσης μαλλιών για να καλύψεις τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά σου και να τα κάνεις να δείχνουν πυκνά, γεμάτα όγκο.

Πολύ πυκνά μαλλιά

Εάν δεν μπορείς να διακρίνεις καθόλου το δέρμα του κεφαλιού κάτω ή ανάμεσα από τα μαλλιά, τότε έχεις μεγάλη πυκνότητα..

Μαλλιά με κανονική πυκνότητα

Τα μαλλιά μεσαίας πυκνότητας βρίσκονται κάπου ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία. Μπορείς να διακρίνεις ελάχιστα το τριχωτό της κεφαλής ανάμεσα από τα μαλλιά.

Η διάμετρος της τρίχας και η πυκνότητα των μαλλιών είναι πράγματα εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους. Θα μπορούσες να έχεις λεπτά μαλλιά και πολύ πυκνά ή μαλλιά αραιά αλλά με χοντρή τρίχα. Ή γενικά οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό.

Βήμα 3: Μήπως έχεις πορώδη μαλλιά;

Το πορώδες των μαλλιών σου αναφέρεται στην ικανότητα τους να απορροφούν εύκολα την υγρασία ή τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς. Για να προσδιορίσεις το πορώδες των μαλλιών σου, τοποθέτησε μια τρίχα μέσα σε ένα φλιτζάνι νερό.

Υψηλό πορώδες μαλλιών

Σε αυτή την περίπτωση η τρίχα θα απορροφήσει το νερό και θα βυθιστει Αν η εξωτερική στιβάδα των μαλλιών σου είναι πορώδης αυτό οφείλεται κυρίως σε χημικές και θερμικές βλάβες. Απόφυγε τη θερμότητα και φρόντισε να εφαρμόζεις προϊόντα που επανορθώνουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά από περαιτέρω ζημιές.

Χαμηλό πορώδες μαλλιών

Σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά σου επιπλέουν πάνω από το νερό. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια της τρίχας είναι λεία, καθιστώντας δύσκολη τη διείσδυση της υγρασίας και των προϊόντων στον άξονα της. Για να μην συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα προϊόντων πάνω στην τρίχα και την βαραίνει, εφάρμοσε τα προϊόντα σε βρεγμένα μαλλιά και φρόντισε να τα κατανείμεις ομοιόμορφα με τα δάχτυλά σου ή με μια βούρτσα με αραιά δόντια.

Κανονικό πορώδες μαλλιών

Τα μαλλιά βυθίζονται μέχρι τη μέση του νερού.

Βήμα 4: Ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σου;

τύποι μαλλιών

Ο τύπος των μαλλιών, δηλαδή η μορφή της τρίχας. Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια, κυματιστά ή σγουρά.

Ίσια μαλλιά

Χωρίς μπούκλα ή συστροφή της τρίχας. Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι συνήθως λαμπερός ολόισιος, και δεν κάνει καθόλου έλικες. Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι επιρρεπής τη λιπαρότητα, επειδή τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής μπορούν εύκολα να μετακινηθούν προς το στέλεχος της τρίχας.

Κυματιστά μαλλιά

Παρουσιάζουν μια μικρή συστροφή, αλλά όχι μπούκλες. Τα κυματιστά μαλλιά είναι συνήθως πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, επειδή το επίμονο βούρτσισμα και το έντονο styling στην προσπάθεια να τα τιθασεύσεις προκαλεί ξηρότητα και σπασμένες άκρες.

Σγουρά μαλλιά

Τα μαλλιά έχουν έντονες μπούκλες σε σχήμα S και είναι σγουρά από μόνα τους, χωρίς καθόλου styling. Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι επιρρεπής στις βλάβες.

Πολύ σγουρά μαλλιά

Τα μαλλιά είναι πολύ κατσαρά σε σχήμα Ζ. Αυτός είναι ο πιο ξηρός από τους τύπους μαλλιών και χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση για την αποφυγή θραύσης.

Τα μαλλιά όλων είναι διαφορετικά. Αν έχεις όμως σγουρά μαλλιά θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική στη χρήση εργαλείων styling που παράγουν θερμότητα, καθώς τα μαλλιά σου είναι πιο επιρρεπή σε ζημιές και θραύση της τρίχας. Τα πιο δυνατά μαλλιά είναι πιο ίσια, τα οποία όμως τείνουν να είναι πιο λιπαρά.

Βήμα 5: Πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σου.

λιπαρά μαλλιά

Λούσε τα μαλλιά σου το βράδυ πριν τον ύπνο και άφησέ τα στεγνώσουν φυσικά. Το πρωί, πίεσε ένα χαρτομάντιλο στις ρίζες των μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού σου και δες αν αφήνει κάποιο ίχνος λιπαρότητας. Κάνε το ίδιο και πίσω από τα αυτιά, καθώς είναι δυνατόν να εμφανίζεις λιπαρότητα σε ορισμένα σημεία του κεφαλιού και όχι σε όλο το κεφάλι.

Λιπαρά μαλλιά.

Υπάρχει αρκετό λιπαρό υπόλειμμα στο χαρτομάντιλο. Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά και πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν, το οποίο θα καθαρίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά, θα αφαιρεί τη λιπαρότητα, χωρίς όμως να ξηραίνει τα μαλλιά.

Κανονικά μαλλιά

Υπάρχει ένα μικρό ίχνος λιπαρότητας στο χαρτομάντιλο, αλλά όχι πολύ.

Ξηρά μαλλιά

Δεν υπάρχει καθόλου ίχνος λιπαρότητας στο χαρτομάντιλο. Εάν έχεις ξηρά μαλλιά, φρόντισε να διατηρείς ενυδατωμένες τις άκρες των μαλλιών σου για να αποφύγεις το σπάσιμο και τη φθορά της τρίχας.

Μεικτά μαλλιά

Υπάρχει λιπαρό υπόλειμμα σε ορισμένα σημεία των μαλλιών, αλλά όχι από άλλα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top